Nieuwe studieavonden

laatst bijgewerkt: donderdag 29 maart '18
 
Messiaanse Gemeente Bracha organiseert regelmatig nieuwe studieavonden. Via deze pagina houden we u op de hoogte.

 

Vier studieavonden 'Identiteit en symboliek'

Beschrijving
Wat betekent het dat wij, gelovigen uit de volken, geënt zijn op de edele olijfboom, zoals Paulus in Romeinen 11 leert? Wat betekent dat voor onze identiteit? Wat betekent dat als het gaat om het dragen van gebedsmantel, kwastjes en/of keppeltje? Hoe zit het met andere identificerende symbolen als de davidsster of het kruis?
Messiaanse gelovigen uit de volken gaan hier verschillend mee om. Ook in onze gemeente zijn daarover verschillende ideeën, en dat zie je. Dat mag ook, we respecteren ieders mening. Maar wat zijn die meningen? En waarop zijn ze gebaseerd? Wat zijn de voors en tegens?
Om hierover je mening te vormen of aan te scherpen, organiseren we een aantal studieavonden. Zoals bijna gebruikelijk, gaan we dit onderwerp van verschillende kanten laten belichten door enkele onderwijzers. We sluiten de serie avonden weer af met een avond waarin we met elkaar het gesprek zullen hebben en naar elkaars mening over dit onderwerp zullen luisteren. Een eensluidend standpunt voor de gemeente hoeft er niet te komen; begrip voor en gesprek met elkaar wel.
Wanneer
De volgende woensdagavonden:

28 maart, onderwijzer: Gerard Wijtsma (voorganger Messiaanse gemeente Mayaan Yeshua, Drachten)


Luister hier terug:

En klik hier voor de presentatie erbij.

 

11 april, onderwijzer: Rabbijn Shmuel Katz


Luister hier terug:

 

25 april, onderwijzer: Klaas Goverts


Luister hier terug:

 

9 mei, afsluitende avond

 

Locatie: Het Kruispunt - Zilverschoon 114 - 7322 GK Apeldoorn 
Deuren open: 19:30 uur, aanvang studie: 20:00 uur
Laat even weten als je erbij wil zijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Een vrijwillige bijdrage in de kosten voor de avond wordt erg op prijs gesteld. (Om de kosten te dekken is een gemiddeld bedrag van €6,50 per persoon per avond nodig.) Als u dat wilt, kunt u uw bijdrage contant doen op de avonden zelf. Overmaken op het rekeningnummer van Bracha is voor ons handiger: rekeningnr.: NL18 RABO 0302306730, t.n.v. MG Bracha te Apeldoorn, o.v.v. 'Studies Identiteit en symboliek'. Alvast hartelijk dank!

 

Reageren? via Jos Bremer, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..